Colofon

Gemeentegeschiedenis.nl is een project van Hic Sunt Leones. De volgende mensen hebben substantieel bijgedragen aan het project.

Onno Boonstra en Ad van der Meer

Dit project is vooral gebouwd op twee datasets: het Repertorium van Nederlandse gemeenten vanaf 1812 van Ad van der Meer en Onno Boonstra en de bij DANS gedeponeerde NLGis shapefiles van Onno Boonstra, waarin van elk jaar van 1812 tot 1997 de gemeentegrenzen zijn vastgelegd. Hen beiden zijn we zeer erkentelijk.

Ivo Zandhuis

Ivo opperde als eerste iets met gemeentes te gaan doen. Als specialist in digitale ontsluiting van cultureel-historische informatie onderkende hij de nijpende behoefte aan een goed referentiepunt voor historische gemeentes.

Menno den Engelse

Menno, als programmeur / webontwikkelaar werkzaam in de erfgoedsector, bouwde de site en koppelde de beschikbare gemeentedata aan andere bronnen (o.a. Wikipedia en Geonames). Net als Ivo gebruikt hij dit project om praktische ervaring met linked data op te doen.

Edward Mac Gillavry en Richard Duivenvoorde

GIS-specialisten Edward en Richard hebben de gemeentegrenzen in een database ingelezen en daar een WFS (Web Features Service) op gebouwd. Daarmee wordt GeoJSON uitgeleverd en de kaartjes getoond. Edward heeft op basis van het Basisbestand Bodemgebruik (BBG), Top10Grenzen en de Basisregistratie Kadastrale Registratie (BRK) de grenzen voor de periode 1998 - 2021 toegevoegd.